Dit zijn de alcoholvrije cocktail trends van dit moment

Reikhalzend kijken we uit naar het moment dat de terrassen weer opengaan. Met een beetje geluk drinken we deze zomer EIN-DE-LIJK weer cocktails op het terras. Maar wat moet je bestellen? Na maanden van zelfisolatie snappen we dat je het gevoel hebt dat je onder een steen hebt gelegen. Daarom nemen we de cocktail trends voor de zomer van 2021 vast even met je door. Kun je dat vast instuderen…

We gaan voor alcoholvrije cocktails

Coronakilo’s. Het is inmiddels een begrip geworden. Want voor de meeste mensen zal 2020 toch wel de boeken in gaan als het jaar van comfort food en Netflix bingen. En die online work-out sessies van Gaby Blaaser zag je heus wel voorbij komen, maar je was nog even te druk met die eetgeheimen van Miljuschka. Nu is dus het moment aangebroken om weer van de bank te komen en de draad weer op te pakken. Dat we deze zomer op de calorieën gaan letten komt dus niet als een verrassing. De verwachting is dat alcoholvrije cocktails nog populairder worden. En als zelfs Martien Meiland steeds vaker voor de alcoholvrije wijnen, wijnen, wijnen kiest… kun jij natuurlijk niet achterblijven!

Seedlip

Seedlip is een Brits bedrijf dat plantaardige likeurvervangers maakt voor gebruik in alcoholvrije mixdrankjes. Seedlip omschrijft zijn producten als “’s werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije sterke drank”. Ze worden verkocht in drie varianten: “Garden 108”, “Spice 94” en “Grove 42”. Hiermee tover je in een handomdraai de lekkerste alcoholvrije cocktails op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een alcoholvrije Spice & Tonic, Espresso Martino of Cosnopolitan? Hier vind je het complete online receptenboek van Seedlip. Dankzij de prachtige foto’s krijg je spontaan dorst. In veel Michelin restaurants staat Seedlip op de kaart, maar ook steeds meer bars en terrassen schenken het.

(Not so) Hard Seltzer

In Amerika is hard seltzer al langere tijd razend populair, maar ook in Nederland is de hard seltzer bezig met een opmars. Het ‘light’ drankje bevat slechts 4,5% alcohol en dat is een stuk minder dan de meeste cocktails. Helemaal alcoholvrij is die dus niet, maar de seltzer is wel laag in calorieën en past daardoor dus beter bij een gezonde lifestyle. Het is een verfrissend bruisdrankje zonder toegevoegde suikers en met een laag alcoholpercentage.

Het Nederlandse merk STËLZ lanceerde in 2020 als eerste de hard seltzer in Europa. Deze variant bevat geen suiker, geen koolhydraten en geen sodium (zout), terwijl sommige andere hard seltzers dat wel hebben. Ook is de seltzer van STËLZ glutenvrij en vegan! Je vindt hem inmiddels al bij een groot aantal horecazaken.

Coca Cola geloofd ook in het succes van dit drankje en introduceerde daarom onlangs de Topo Chico Hard Seltzer, de eerste alcoholhoudende drank van Coca Cola op de Nederlandse markt.