5 x Lekker eten in Brugge bij deze uitstekende restaurants

Weekendje Brugge gepland? Leuk! Deze middeleeuwse stad heeft veel moois te bieden en staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een boottochtje over de reien en bezoek de prachtige kunstmusea. Van al dat cultuur snuiven krijg je trek dus je wilt natuurlijk ook lekker eten in Brugge. In dit lijstje hebben we de daarom de beste restaurants in Brugge voor je opgesomd.

Lekker eten in Brugge restaurants

Lekker eten in Brugge

Aan goede restaurants in Brugge geen gebrek. Toch moet je wel weten waar je moet zijn om de tourist traps te vermijden. Loop met een boog om de restaurants die straatverkopers nodig hebben of een plaatjesmenu presenteren. Wil je zeker weten dat je een geslaagde avond hebt? Reserveer dan een tafeltje bij onderstaande restaurants. Geliefd bij ons en bij de locals. Dat kan dus niet misgaan!

Goesepitte 43

Bij Goesepitte 43 geniet je in een ongedwongen ambiance van kunstwerkjes op je bord. Ze noemen het dan ook een Bistronomie. Het intieme restaurant serveert zorgvuldig bereide gerechten op een eigentijdse manier. Chef Jan Supply heeft het zelfs voor elkaar gekregen om alle aandacht uit te laten gaan naar de seizoensgroente, die de vlees- en visgerechten op verrassende wijze complimenteren.

Duc de Bourgogne

Duc de Bourgogne staat bekend als het meest romantische restaurant van Brugge. En gelukkig hoeft de keuken niet onder te doen voor het weelderige kader. Het restaurant behoort tot het gelijknamige hotel dat gehuisvest is in een pand uit 1648. In deze historische setting kun je sfeervol dineren met uitzicht op de befaamde Brugse reitjes.

Locàle

Bij Locàle wil je alles proeven. Het is namelijk de nieuwe culinaire hotspot in Brugge waar je de hele dag door kan genieten van bites & drinks met een bijzondere herkomst. Locàle vloeit voort uit het bekende restaurant Kok au Vin en zet nu in op samen genieten van verrassende seizoensgerechtjes.

Bonte B

Bonte B heeft een simplistisch (maar sfeervol) interieur en een eigentijdse keuken met karakter. Hier kun je uitgebreid genieten van een heerlijk 3-, 4- of zelfs 5-gangenmenu. Alles wordt bereid met seizoensgebonden producten en dat proef je!

Franco Belge

Franco Belge is een modern restaurant met een Frans-Belgische keuken. Reserveer een tafeltje naast de open keuken en geniet met eigen ogen van de bereiding van alle (Michelin-waardige) gerechten. Hier kom je niet om een vorkje te prikken, maar om de hele avond uitgebreid te tafelen en je culinair te laten verrassen. Met recht een van de beste restaurants in Brugge!

Andere leuke restaurants in Brugge

Heb je minder tijd om uitgebreid te tafelen en zoek je een leuk restaurant voor bijvoorbeeld een snelle lunch? Stap dan even binnen bij koffiebar Margritt of brunchrestaurant That’s Toast.