8 x Mooie wollen plaids voor de koude winterdagen

Geurkaarsen, warme chocolademelk en een comfortabele bank om je favoriete series te bingen. Het enige wat nog ontbreekt? Een lekker wollen plaid om je deze winter warm te houden. Want zonder een cozy dekentje wordt het een lange winter. We hebben daarom 8 mooie wollen plaids voor je gevonden. En het goede nieuws is dat ze gewoon online te bestellen zijn. Je hoeft er deze winter niet eens de deur voor uit. Laat dat pak sneeuw dus maar vallen!

Waarom een wollen plaid?

Wollen producten zijn sterk, vocht absorberend en bestand tegen vuil en geuren. Wol is een natuurlijk product dat bio-afbreekbaar is en dus ecologisch. Wollen plaids zien er bovendien niet alleen gezellig uit, ze houden je ook lekker warm op een koude winterdag en maken een huis direct extra knus.

MOST Blauw plaid 100% Nieuw-Zeelandse wol

Dit zachtblauwe kleedje is gemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse wol. Het wollen plaid is van het merk MOST en heeft een afmeting van 140×200 cm (inclusief franjes). Voor een plasticvrije wereld verstuurd MOST alle bestellingen in papier en karton. Wol producenten in Nieuw-Zeeland hanteren bovendien de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn bij het houden en scheren van de schapen. Wel zo’n fijn idee! De binnenkant heeft een grijze kleur en je kunt de deken dus op twee manieren stijlen in je interieur.

Dutch Decor Rigga beige plaid

Dit nude kleurige dekentje is gemaakt van een wol en acryl mix. Dit kleed is dus niet gemaakt van 100% wol, maar is wel heel lekker zacht. Het plaid is van het merk Dutch Decor dat al sinds 1994 complete collecties aan sier- en woonkussens, stoelkussens, tafellinnen en plaids produceert en importeerd. De afmeting is 130×180 cm.

Herringbone Vintage plaid 100% Engelse wol

Dit prachtige Herringbone patroon in de kleuren zwart en beige past in ieder interieur. Of je nu voor een industriele of een klassieke woonstijl gaat, de print is tijdloos en stijlvol. Het plaid is gemaakt van 100% wol en komt van het Engelse merk Tweedmill. De afmeting is 150×183 cm.

Poufs&Pillows Pom Pom kleed

Met dit chique Poufs&Pillows plaid zou zelfs Coco Chanel blij zijn geweest. De pom pom dekens worden op traditionele wijze met de hand gemaakt in Marokko. Hiervoor gebruiken ze de beste materialen zoals 100% pure wol en katoen. Iedere deken is dus uniek en je kun ze zowel functioneel als decoratief gebruiken. Dankzij de speelse zwarte pom poms mistaat het niet op een leuk poefje of als sprei op je bed. Het kleed heeft een afmeting van 90×185 cm.

Klippan 100% ECO lamswollen deken

Dit klassieke wollen plaid met franjes past in ieder interieur. Het is een 100% ECO lamswollen deken. Het lamswol is op een diervriendelijke manier verkregen uit de eerste scheerbeurt van een lam van 7 maanden. De wol is daardoor zachter en elastischer dan dat van een volwassen schaap. Extra fijn om onder te kruipen op de bank! Het wollen plaid heeft een afmeting van 130×200 cm.

Zuiver IJslandse wollen plaids

Dit 100% wollen plaid is gemaakt van de wol van IJslanders, een van de puurste schapenrassen ter wereld die behoren tot de Noordse kortstaartschapen. Zij zijn door de Vikingen in de 10e en 11e eeuw naar IJsland gebracht (vandaar de print) en hebben zich aan het barre IJslandse klimaat aangepast. Ze hebben een speciale bovenvacht en ondervacht en het garen wat hieruit gesponnen wordt is dus extra isolerend en warm. Door deze schapen kon de IJslandse bevolking barre winters overleven, dus met dit wollen plaid hoef jij het ook nooit meer koud te hebben.

Engelse Traditional Tartan McKellar wollen plaids

Dit 100% wollen kleed heeft een traditioneel Tartan McKellar patroon en is van het Engelse merk Tweedmill. Hij heeft een klassieke en chique Engelse uitstraling en zal niet mistaan in een houten chalet of in een tiny house in het bos. Door deze wollen plaids krijg je spontaan zin in warme chocolademelk voor het haardvuur. Dit plaid heeft een afmeting van 150×183 cm.

Grof gebreid wollen dekens

Ben jij op zoek naar grof gebreid wollen kleed zoals hierboven afgebeeld? Bij de meeste wollen plaids denken mensen namelijk gelijk aan de uitstraling van dit kleed. Wanneer ze van 100% wol gemaakt zijn zoals deze, zijn ze echter erg zwaar en meer bedoeld voor decoratieve doeleinden. Het geeft je huis wel direct een cozy en winters gevoel. Je katten zullen je ook erg dankbaar zijn!