Master je borrelplank: zo snijd je alle soorten kaas!

Met de kerstdagen voor de deur is het nu de hoogste tijd om alvast wat inspiratie op te doen voor het kerstdiner. Waarschijnlijk gaat dat 7-gangendiner genoeg tijd in beslag nemen, dus makkelijke borrelplankjes om de kerstavonden in te luiden zijn slimme timesavers! Of misschien wil je het kerstdiner juist wel afsluiten met een kaasplankje? Maar hoe zat het ook alweer met al die kaasjes? Waar combineer je ze mee en hoe snijd je al die verschillende soorten?

Zo snijd je iedere soort kaas

Zo rond de feestdagen verwennen we onszelf graag een beetje extra. En dus ga je toch al snel voor een wat uitgebreidere kaasplank met exclusieve kaasjes van de betere kaasboer. Maar hoe snijd je een Tête de Moine (antwoord: met een kaaskruller), welke korst kun je wel of niet eten en wat serveer je bij een Spaans DOP Manchego kaasje? Onderstaande video geeft antwoord op al je vragen. In minder dan 45 minuten word je een expert op het gebied van kaas en kun jij als een ware kaasssnob je gasten uitleggen hoe het allemaal zit.

Epicurious

Mocht je nog niet geabonneerd zijn op het YouTube kanaal van Epicurious, ga dat nu dan gelijk doen! Ze maken video’s waar je van gaat watertanden en de vele tutorials kunnen je deze kerst helpen in de keuken. Maar let op; voor je het weet ben je de hele avond video’s aan het bingewatchen! Ze hebben ook een prachtige website met heel veel verrassende recepten.