Spicy bakes: Met deze spicy cakes zit je bovenop de food trend van 2023

We love spicy food! Van een pittige Pad Thai tot burrito’s met extra veel jalapeño-pepers. Dit jaar beloofd echter extra pittig te worden, want volgens de trend watchers moeten ook onze zoete baksels eraan gaan geloven. In de supermarkten zagen we de chocoladerepen met chilivlokken al liggen, maar het assortiment kan dus zomaar worden uitgebreid met donuts, gebakjes en taarten met cayennepeper of andere spicy kruiden.

Wij zijn er nog niet over uit wat we van deze food trend vinden, maar mocht je zelf je keuken in vuur en vlam willen zetten dan hebben we hieronder 3 leuke recepten voor je gevonden.

Marley Spoon

Mexicaanse chocoladecake met chili

Chili en chocolade vormen een verrassende smaakcombinatie. De Azteken wisten dat al toen ze xocoatl bedachten, een chocoladedrank met chilipepers die nog steeds veel gedronken wordt in Mexico. Marley Spoon heeft deze smaken verwerkt in een chocoladecake, afgetopt met een vleugje sinaasappel en een glazuur van witte chocola.

Chili-chocoladebrownies met tabasco

Brownies met tabasco. Een dessert met pit. Het klinkt niet als een gouden combinatie maar het zou je zomaar kunnen verrassen. Durf jij het experiment aan?

Chocoladetaart met rozemarijn, chili en salted caramel

Gezouten karamel schijnt een hele goede combinatie te zijn met chili. Nog verrassender is de combinatie met chocolade en rozemarijn. Met deze chocoladetaart zul je dus iedereen op je volgende feestje verrassen.