SAAM restaurant: waar culinair Zuid-Afrika en Amsterdam samenkomen

Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de opening van een nieuw restaurant waar Zuid-Afrika en Amsterdam samenkomen. Een samensmelting van deze twee culinaire werelden resulteert in SAAM restaurant (South Africa – AMsterdam), dat tevens letterlijk ‘samen’ betekent in het Afrikaans.

Amstelveen krijgt er een nieuwe topzaak bij

Het team achter dit restaurant heeft een duidelijke visie voor ogen en heeft aan ervaring geen gebrek. De keuken staat onder leiding van executive chef Margot Janse en wordt aangestuurd door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Daarnaast staat er een team van top sommeliers klaar, bestaande uit Koen van der Plas en Max van Bockel, om de gasten van SAAM restaurant te voorzien van de mooiste wijnen die Zuid-Afrika en Europa rijk zijn.

Met de opening van het gloednieuwe SAAM restaurant aan de Amstelzijde 59 in Amstelveen krijgt de horeca-strip vlakbij Ouderkerk aan de Amstel er een spannend restaurant bij, inclusief lounge terras en aanlegplaats. Team SAAM heeft aanzienlijke ervaring in menig sterrenzaak, toch gooien ze het met de opening van SAAM restaurant over een andere boeg: “Het moet een restaurant zijn zonder al te veel poespas, waar gasten zich welkom voelen” aldus Margot Janse.

Zuid-Afrika en Nederland in de mix

Bij SAAM restaurant komen de Zuid-Afrikaanse en Nederlandse gastronomie samen.
Door het gebruik van pure en eerlijke producten wordt er een optimale culinaire ervaring gecreëerd,
waarbij persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

SAAM restaurant is voortdurend op zoek naar authenticiteit in producten, mensen en leveranciers. Traceerbare en eerlijke ingrediënten in combinatie met een duurzame manier van werken, dragen bij aan een verantwoorde en ongedwongen restaurantbeleving, waar de gasten van kunnen genieten.

Je vindt SAAM restaurant op de Amstelzijde 59 in Amstelveen.