National Geographic-fotograaf Kiliii Yuyan brengt IJsland in beeld met de nieuwe OPPO Find X5 Pro

OPPO

Deze week kondigde OPPO zijn nieuwste vlaggenschip aan; de Oppo Find X5 Pro. Een indrukwekkend toestel met een fantastisch nieuw camerasysteem. In samenwerking met National Geographic werd fotograaf Kiliii Yuyan in januari naar IJsland gestuurd om de beelden voor de nieuwe ‘Empower Every Moment’ campagne te schieten. Het unieke landschap van IJsland heeft hij uitsluitend vastgelegd met de OPPO Find X5 Pro.

De ‘Empower Every Moment’ campagne van dit jaar, onder leiding van bekroonde National Geographic fotograaf Kiliii Yuyan, legt de focus op de uitzonderlijke vergezichten, trapsgewijze bergwanden en verborgen watervallen van IJsland. Dit alles is gefilmd en gefotografeerd met de Find X5 Pro-smartphone, onder de uitdagende IJslandse omstandigheden van weinig licht en extreem winters weer.

OPPO Find X5 Pro

De nieuwe krachtpatser van OPPO, de Find X5 Pro, legt de lat voor premium design en smartphonefoto- en videografie nog hoger. De innovatieve smartphone zit boordevol toonaangevende features die goed van pas komen bij reisfotografie.

De OPPO Find X5 Pro heeft een futuristische uitstraling met een strakke, verfijnde afwerking en biedt wereldprestaties op het gebied van beeldverwerking, waaronder zelfontworpen MariSilicon X NPU, die fascinerende nachtopnames vastlegt. Bovendien bevat het toestel een royaal dubbel IMX766-camerasysteem, ongeëvenaarde prestaties, ultrasnelle 5G- connectiviteit en SUPERVOOC-snellaadtechnologie.

Nachtfotografie en 4k filmen bij weinig licht

De 4K Ultra Night Video-functie en Ultra HDR-fotografiecapaciteiten van de OPPO Find X5 Pro’s worden mogelijk gemaakt door OPPO’s zelfontwikkelde MariSilicon X Imaging NPU (Neural Processing Unit). Deze speciale chip herdefinieert het concept van nachtvideografie en -fotografie door opvallende 4K-beelden in het donker mogelijk te maken, zonder dat dit ten koste gaat van het onderwerp of de achtergrond in de afbeelding.

Bingo Liu, President van OPPO West-Europa, vertelt: “Ons doel bij OPPO is om mensen door middel van technologie in staat te stellen geweldige ervaringen te creëren. Met de Find X5 Pro zullen gebruikers in staat zijn om het volledige kleurenspectrum dat het leven biedt vast te leggen. Wat is een betere manier om dit in beeld te brengen dan door het landschap van een van de mooiste werelddelen te vereeuwigen aan de hand van levensechte foto- en videografie. We kunnen niet wachten om te laten zien wat we deze keer in kaart hebben gebracht met het krachtige camerasysteem van onze Find X5 Pro, dat 1 miljard adembenemende kleuren kan vastleggen.”

De wereld door de ogen van National Geographic-fotograaf Kiliii Yuyan

“Een van de grootste uitdagingen van smartphonefoto- en videografie is het schieten van beelden bij weinig licht. Het is makkelijk om details te missen, evenals extreme lichte en donkere kleuren die fotografie naar een ander niveau kunnen tillen.” – Aldus National Geographic-fotograaf Kiliii Yuyan.

Kiliii Yuyan’s bekroonde werk heeft eerder de verhalen van het Arctische gebied aan het licht gebracht en menselijke gemeenschappen met het gebied verbonden. Zo reisde hij eerder af naar het Noordpoolgebied en bracht hij het dierenrijk en de inheemse culturen die er leefde op prachtige wijze in beeld. Kiliii heeft hierbij de avonturen en gevaren van de wereld gezien en beleefd, zoals ontsnappen aan instortend zee-ijs, achtervolgd worden door walvissen in Groenland en het vinden van verwantschap in verschillende uithoeken van de wereld.

Win een droomreis naar IJsland!

Tijdens zijn reis door IJsland ontdekte hij plekken zoals de iconische gletsjerlagune Jökulsárlón, het opmerkelijke zwarte zandstrand van Fauskasandur en de ruwe schoonheid van Kvernufoss, welke hij allemaal wist vast te leggen met enkel de OPPO Find X5 Pro.

OPPO geeft zes mensen de kans om de trip van hun leven te maken en IJsland zelf te ervaren. Door mooie momenten uit hun leven op Instagram te delen, kunnen deelnemers hun mooiste momenten inzenden via de hashtags #GetawayWithOPPO en #OPPOFindX5Pro. De inzendingen zullen door een onafhankelijk expertpanel worden beoordeeld op uniekheid, kwaliteit en ongepolijst fotografietalent.