W hotels opent met het W Osaka hotel voor het eerst haar deuren in Japan

Extreme WOW penthouse suite

Het wachten is voorbij. W Hotels, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van 30 buitengewone merken, heeft het allereerste W-hotel in Japan geopend. W Osaka maakt zijn debuut langs de levendige Midosuji Boulevard en zal de lokale hotelscene verrijken met een prachtig nieuw hotel in het luxe segment. Leuk detail: het heeft ook wat Nederlandse invloeden…

De in Osaka geboren, wereldberoemde architect Tadao Ando, heeft het ontwerp van het hotel voor zijn rekening genomen. Het intrigerende ontwerp van het hotel komt tot uiting in een minimalistische buitenkant die de uitbundige en kleurrijke interieurs verbergt. Het is een knipoog naar de Edo-periode waarin buitensporig vertoon van rijkdom verboden was en kooplieden zich bescheiden in het openbaar zouden hebben gekleed. Privé konden flamboyantie en weelde echter vrij worden uitgedrukt, en W Osaka typeert deze transformatie.

Het concept voor het interieur heeft ook wat Nederlandse invloeden, want de in Amsterdam gevestigde ontwerpstudio achter het buitengewoon chique W London en W Verbier, nam de uitwerking voor haar rekening. Het concept zet het contrast tussen Japans minimalisme en de grenzeloze excessen van het stadsleven in de schijnwerpers, dat ’s nachts verlicht wordt door de felle neonlichten van Osaka.

“Osaka’s mix van cultuur en gedurfde, energieke levensstijl maakt het de ideale setting voor het debuut van W Hotels in Japan”

Rajeev Menon, President Asia Pacific Marriott International

W Osaka opent haar deuren

Wie een nachtje in het W Osaka verblijft wordt verwelkomd in een verlichte tunnel die is geïnspireerd op de Japanse kunstvormen van het snijden en vouwen van origami. Op de derde verdieping vind je de living room (W’s kenmerkende kijk op de lobby) waar japanse Kawaii Kokeshi-poppen de aandacht trekken. De heldere ruimtes, strakke lijnen en gedurfde kleurenschema’s zijn allemaal geïnspireerd op het bruisende straatbeeld van Osaka. De sfeer is goed doorgetrokken in de 337 kamers en suites van het hotel.

De kamerhoge ramen bieden een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline, terwijl de ruime badkamers met regendouches zorgen voor een spa moment om je weer op te laden. Extra bijzonder is de verrassing achter de kasten van de kamers: een unieke ‘pixorama’ van Osaka, een afbeelding vol met de beroemde bezienswaardigheden van de stad, ontworpen door pixelkunstgroep eBoy.

Extreme WOW penthouse suite
Marriott International

De Extreme WOW Penthouse suite

Op de 27e verdieping van het hotel vind je de Extreme WOW Penthouse Suite (de W variant van de traditionele Presidential Suite) die 200 vierkante meter beslaat en een 4,5 meter hoog plafond heeft. De vijf opeenvolgende kamers worden gescheiden door eikenhouten portalen, die een brug slaan tussen de traditioneel Japanse interieurs en de W geest. De “Tuinkamer” markeert de ingang van deze bijzondere suite, met zijn Zen-geïnspireerde tuin die een toevluchtsoord biedt aan het bruisende stadsleven beneden.

De slaapkamer is voorzien van dromerige kunstwerken van Sigrid Calon, een Nederlandse textielkunstenaar wiens werken over de hele wereld zijn tentoongesteld, onder meer in The Museum of Modern Art (MoMa) in New York. In de badkamer is het grote chromen bad met een diameter van 1,9 meter nodigt gasten uit voor een surrealistisch bad. De suite beschikt over een open keuken en een ingebouwde dj-booth – de eerste in zijn soort in een hotelkamer in Japan – die perfect is voor het hosten van een klein feestje tijdens je verblijf.

Living Room W Hotel Osaka
Marriott International

Gastronomie en entertainment

De twee bars en vier restaurants van W Osaka zullen voor een gastronomische ervaring zorgen. Het doel is om wereldwijde smaken te versmelten met de iconische Japanse keuken en daarmee de smaakpapillen op onverwachte manieren te prikkelen. Bistro restaurant OH LALA… heeft een samenwerking tot stand gebracht met chef-kok Yusuke Takada, een van de topchefs die wordt erkend in de ranglijst van “Asia’s 50 Best Restaurants”, die hoge verwachtingen levert om de gastronomie opnieuw uit te vinden met het creatieve culinaire team van W Osaka.

In de Living room van het hotel kunnen gasten het onverwachte verwachten – van een stand-up comedian-optreden tot een dj-set door de muziekcurator van W Osaka (tevens medewerker van Tiësto en Armin van Buuren), Yuuki Yoshiyama. The Living Room serveert tijdens dit alles een reeks aan kleurrijke cocktails en de eigen private label-champagne van W Osaka.