Canada Goose wordt eindelijk bontvrij en een stuk duurzamer

Er zijn van die dingen in het leven die je maar slecht kan verkroppen. Het gebruik van bont bijvoorbeeld. Onnodig dierenleed en niet meer van deze tijd. Gelukkig heeft outdoor merk Canada Goose eindelijk het licht gezien en aangekondigd dat ze geen bont meer will gebruiken. Deze aankondiging wordt gedreven door de nieuwe HUMANATURE visie van Canada Goose, waarbij innovatie en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

Canada Goose volledig bontvrij in 2023

Canada Goose is al gestopt met de aankoop van bont en de productie met bont zal uiterlijk eind 2022 aan banden gelegd worden. “Onze focus heeft altijd gelegen op het maken van producten die uitzonderlijke kwaliteit leveren, bescherming bieden tegen de elementen, en presteren zoals de consument ze nodig heeft; deze beslissing verandert hoe we verder gaan om precies dat te doen”, zegt Dani Reiss, President & CEO, Canada Goose. “We blijven uitbreiden maar tegelijkertijd versnellen we de duurzame evolutie van onze ontwerpen.”

“Keeping the planet cold and the people on it warm”

Canada Goose

Duurzamere outdoor jassen en kleding

Eerder dit jaar lanceerde Canada Goose zijn meest duurzame parka tot nu toe, de Standard Expedition Parka, gevolgd door de introductie van een nieuwe categorie lichtgewicht donsjacks, de Cypress en Crofton. De Standard Parka genereert 30 procent minder koolstof en heeft 65 procent minder water nodig tijdens de productie, in vergelijking met de in-line Expedition Parka. De jassen Cypress en Crofton zijn beide gemaakt met gerecycled nylon, een voorbeeld van het doel van Canada Goose om de planeet koud te houden en de mensen erop warm.

Humanature

Alle Canada Goose producten hebben een levenslange garantie; een ander voorbeeld van de inzet van het outdoor merk om de impact op het milieu te verminderen. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de richting van een meer humane en duurzame wereld. Wij applaudisseren de toezegging van Canada Goose om tegen eind 2022 een einde te maken aan het gebruik van alle bont en de leidende positie die ze zijn nemen in hun branche”, zegt Barbara Cartwright, CEO van Humane Canada.

Canada Goose wil bovendien in 2025 de uitstof van koolstofemissies met 80% verminderen. Het merk is ook van plan om 90% van zijn materialen om te zetten naar duurzame alternatieven. Dit geldt ook voor de verpakkingen. Op HUMANATURE, het doelgerichte platform van Canada Goose vind je meer informatie over de nieuwe visie van het merk.